вторник, 9 апреля 2013 г.

Модуль 3. Рефлексия


Цей модуль допоміг мені з’ясувати, як можна використати навчальні дослідження в проектах та зрозуміти призначення Основних запитань проекту. 

Основні запитання проекту є дуже значимими для фокусування навчання на вивченні важливих понять. Ці запитання заохочують учнів до застосування навичок мислення вищих рівнів, допомагають їм повністю розуміти основні поняття предмету та надають структурованості та організованості фактичним даним.
Постановка запитань, що інтригують та зацікавлюють, – ефективний засіб заохочення учнів глибоко думати над значенням матеріалу, що вивчається. Коли учні зустрічаються із запитаннями, відповіді на які їх справді цікавлять, вони стають вдумливішими і допитливішими, серйозніше ставляться до навчання. А коли запитання допомагають учням побачити зв’язки між навчальними предметами та їхнім власним життям, навчання набирає для них більшого сенсу.
Результати педагогічних досліджень навчання за методом проектів свідчать, що проекти, спрямовані на вирішення проблем, спонукають учнів до вивчення базових концепцій та принципів наукової дисципліни. Діяльність учнів у проекті передбачає проведення ними самостійних досліджень та продукування нового знання. Звичайно, при розробці проектів учні мають певну свободу вибору, що дозволяє їм відстоювати власні навчальні й пізнавальні інтереси та задовольняти природну допитливість. У пошуку відповідей на проблемні, філософські чи провокуючі питання учні можуть досліджувати теми, не вказані вчителем у цілях навчання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий